Pages

Friday, March 30, 2012

PuDinG JaguNg

Macam biasa la kan...keje aku ni memenuhi keinginan kawan kawan...azlina samsudin teringin nak makan puding jagung...ini semua adalah rentetan dari buat talam roti paun hari tu...talam tu kan bahagian atas nye warna kuning dan rasanya pulak seakan akan jagung...tu yang dia mintak plak nak makan puding jagung....buat kan je la...bukan nye susah...dapat lah jugak kawan kawan yang lain menumpang makan puding jagung ni sekali...hehehehe


Resepi ni menghasilkan agak banyak jugak pudingnya...puas la nak habiskan...simpan dalam peti ais...makan sejuk2...ermmmmm sedap....kena plak ngan cuaca yang panas terik 2 3 hari ni...sesuweiiiiii sgt....




Moh Masak Puding Jagung

1 cwn Tepung kastard
1 tin Krim jagung
3/4 cwn Gula
3 cwn Air
1 1/2 cwn Susu cair

Campurkan semua bahan. kacau sehingga sebati. kemudian masak sehingga pekat. bila dah pekat tu boleh la masukkan 1 sb margerine. dah kacau rata. boleh tuang dalam acuan dan sejukan.







2 comments:

  1. recipe yg simple yet mengiurkan mata sy ni.. ni smpt ni nak buat b4 pegi keje ni.. Margerine tu nak di melted kan dulu keb4 msuk dlm adunan?

    ReplyDelete
  2. Tak perlu melt kan...coz nnt margarine tu akan cair sndiri masa kita gaulkan...

    ReplyDelete