Monday, July 15, 2013

PoPia iSi KeTaM BeRkEju

Mudah, sedap dan cepat...

haaaaa gitu kan tagline popia ketam ni...memang sungguh bagai di kata..senang sangat nak buat popia isi ketam ni. dan sekejap je dah dapat makan popia sedap.


Kalau tak caya maghi sini MeLLMeRaH tunjukkan macam mana nak buat popia isi ketam berkeju ni.

Moh Masak Popia Isi Ketam Berkeju


Kulit Popia secukupnya
Isi ketam secukupnya, dihiris
3 helai Daun Bawang, dihiris
Serbuk lada sulah
Kepingan Keju cheddar, di potong panjang
Minyak untuk menggoreng
Sos chili thai
1 sb Tepung jagung di campur air - untuk gam


1. Hiris isi ketam dan daun bawang. campur keduanya dan tambahkan lada sulah. ingat jangan letak garam sebab isi ketam dah masin.
2. Bentangkan kulit popia. Letakkan isi ketam dan keju diatasnya. gulung dan gamkan dengan menggunakan air tepung jagung.
3. Goreng sehingga kuning keemasan.

Selamat mencuba!

2 comments:

  1. terasa isi ketam ngn keju kt anak tekak..sedapnya..

    ReplyDelete
  2. Mesti cuba...tak rugi...memang sedap..

    ReplyDelete