Resepi ni menghasilkan agak banyak jugak pudingnya...puas la nak habiskan...simpan dalam peti ais...makan sejuk2...ermmmmm sedap....kena plak ngan cuaca yang panas terik 2 3 hari ni...sesuweiiiiii sgt....
Moh Masak Puding Jagung
1 cwn Tepung kastard
1 tin Krim jagung
3/4 cwn Gula
3 cwn Air
1 1/2 cwn Susu cair
Campurkan semua bahan. kacau sehingga sebati. kemudian masak sehingga pekat. bila dah pekat tu boleh la masukkan 1 sb margerine. dah kacau rata. boleh tuang dalam acuan dan sejukan.
recipe yg simple yet mengiurkan mata sy ni.. ni smpt ni nak buat b4 pegi keje ni.. Margerine tu nak di melted kan dulu keb4 msuk dlm adunan?
ReplyDeleteTak perlu melt kan...coz nnt margarine tu akan cair sndiri masa kita gaulkan...
ReplyDelete